Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae halogén infratechnológia elõnyei:

Teljesspektrumú infravörös sugárzás (IR-A-B-C), káros sugárzástól mentes.

A halogén infrasugárzók esetében a sugárzás képes elérni a szubkután réteget
(4-5 mm mélységben).

Nincs elõmelegítési idő, a bekapcsolást követő egy másodpercben már működik a hõ és infravörös sugárzás leadása.

Terápiás hatású narancssárga fényt bocsát ki működés közben, mely terápiás hatású
(nincs szükség fényterápia beépítésére).

Energiatakarékos: a felhasznált energia több, mint 90%-át a test irányába adja le.

15-30 perc ajánlott kezelési idõ a teljesspektrumnak köszönhetően.

A bekapcsolások száma és a rendszeres használat nem befolyásolja az infrasugárzók élettartalmát.

5000 óra élettartam.

Biztonságos  quartz burkolat.

230 V-os (16A-os) hálózatról üzemeltethetõ.

 

Meleg hatás. Amíg a finn szaunákban 90 °C-os hőmérsklet van átlagban, addig a halogéntechnológiás infrasugárzóval szerelt infraszaunákban a levegõ hõmérséklete csupán 40- 50 °C .

Ennek fő oka, hogy míg a hosszúhullámú infravörös sugárzók elsõsorban a levegõt fûtik, addig az optimalizált kibocsátási spektrummal rendelkezõ Vitae és Zenit infrasugárzók közvetlenül a testet melegítik. Ennek köszönhetően a kellemes testápolás élménye érdekében a kvarc halogén infrasugárzók sokkal kényelmesebb környezetben fejtik ki izzasztó hatásukat.

 

Azonnali működés. A főleg hosszúhullámú spektrumokat leadó infravörös sugárzókkal (kerámia és fémszálas) szemben a Toshiba Zenit és Philips Vitae / Dr Fischer Vitae lámpák azonnali hõkibocsátásra képesek. A teljes teljesítmény már a bekapcsolást követõ egy másodperc elteltével elérhetõ, így nincs szükség a sok energiát feleslegesen elhasználó elõmelegítésre. Mindezek mellett a Vitae és Zenit lámpák infravörös kibocsátási karakterisztikája teljes mértékben a pontos szükségleteknek megfelelõen vezérelhetõ a befogadó tükörlapok formájával attól függõen, hogy az emberi test mely részét kívánjuk sugározni.

 

Mindkét gyártó infraszaunába kifejlesztett kvarc halogén infrasugárzói optimálisan kombinálják a mélyreható hõhatás és a bõrvédelem elõnyeit.

 

A bõrbe hatolás. Az emberi bõr tulajdonságainak megfelelõen kialakított infrasugárzási spektrummal rendelkezõ Philips Vitae / Dr Fischer Vitae és Toshiba Zenit lámpák kellemesen melegítik a testünket, és biztosítják, hogy a hõ egyedülálló módon hatolhasson a bõrbe. Ennek következtében a felhasználó már pár perc elteltével is pihentnek és elégedettnek érzi magát, így csökken az infraszauna használati ideje, és költséghatékonyabbá tehetõ a használat.

 

Nincs páratartalom növekedés. A Vitae és Zenit infrasugárzók által kibocsátott infravörös hõ teljesen száraz. Az infraszauna páratartalma állandó marad, így a kabin akár otthon, akár sport- és szabadidõközpontban nyirkosodás nélkül üzembe helyezhetõ.

A halogén infrasugárzók felülmúlhatatlan költséghatékonyságot és kényelmet nyújtanak azonnali hőhatást biztosító karakterisztikájuknak és azon képességüknek köszönhetõen, hogy a felhasznált elektromos áramot a szükséges helyen - azaz az emberi testben - alakítják hõvé.

 

Bõrbe hatolás és a természetes védelem. A bõr különbözõ rétegekbõl áll: ezek a felhám, a hám és a szubkután réteg. Ezek a rétegek a hullámhossztól függõen különbözõ visszaverési, áteresztõ és szórási karakterisztikákkal rendelkeznek.  

 

 

Az 1,4 µm hullámhosszban kibocsátó Philips Vitae / Dr Fischer Vitae és Toshiba Zenit infrasugárzók képesek 4-5 mm mélységben  a bőrbe hatolni és elérni a szubkután réteget, ahol a hõ sokkal nagyobb mértékben árad szét. Ezek az infrasugárzók a közép- és hosszúhullámú sugárzóktól eltérőn, mélyre hatóbban és kellemesen melegítik a testet.

A Philips Vitae / Dr Fischer Vitae és Toshiba Zenit infrasugárzók által kibocsátott hosszabb, 1,4 µm feletti hullámhosszakat a felsõbb rétegek nyelik el, ahol a hõérzékeny idegvégzõdések találhatóak. A hatásmechanizmus lényege, hogy ezeknek a fájdalomérzékelõknek az aktiválása figyelmeztet a test túlmelegedésére.

A Philips Vitae  / Dr Fischer Vitae és Toshiba Zenit lámpák valójában négyszer-ötször több középhullámú sugárzást adnak, mint a napfény, és ezzel még erõteljesebbé teszik a bõr természetes védelmi mechanizmusát.

 

 

A halogén infrasugárzók kibocsátási spektruma. Az infravörös sugárzás olyan hõnek tekinthetõ, amelynek spektrális eloszlása három sávra osztható: rövidhullámra (IR-A), középhullámra (IR-B) és hosszúhullámúra  (IR-C). A Philips Vitae / Dr Fischer Vitae és Toshiba Zenit infrasugárzók maximális, 3 µm energia kibocsátás mellett a teljes infravörös spektrumot lefedik. A Nap és a Philips Vitae / Dr Fischer Vitae és Toshiba Zenit lámpák az 1,4 µm alatti tartományban hasonló kibocsátást eredményeznek.

 

 

A halogén infrasugárzók egyedülálló válaszreakciójuk és hatékony bõrbe hatolási képességük révén, már néhány perces használat után nyugtató melegítõ hatást biztosítanak.

 

Philips Vitae / Dr Fischer Vitae

A Philips több éves fejlesztést követően 2003. novemberében a kölni Aquanale kiállításon mutatta be az infrasugárzók legújabb generációját, mely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik a sugárzók között.

Több éves kutatómunka eredményeképpen közforgalomba került a Philips jóvoltából az első olyan infrasugárzót, mely képes mindhárom infravörös tartományban sugározni.

Ezt a sugárzó családot Philips Vitae néven hozták forgalomba (Vitae - latin szó, jelentése ÉLET).

2010. októberében a Philips Vitae infrasugárzók gyártása megszűnt, a termék a továbbiakban Dr Fischer Vitae néven kapható megegyező minőségben.

 

  


Toshiba Zenit

A Toshiba Lighting 1890-ben készítette el első világítótestét, majd azóta folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően vezető gyártóvá nőtte ki magát a világpiacon.  

Az első izzók gyártása óta a magasan képzett humán erőforrásnak és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Toshiba Lighting mára már az infrasugárzók gyártásában is vezető pozíciót tölt be.

A Toshiba Lighting európai gyára Franciaországban található. A Toshiba 2006. júliusában elkészítette a speciálisan infraszaunákba kifejlesztett Zenit infrasugárzó családot, mely IR-A-B-C spektrumban sugároz és a Vitae infrasugárzók 100 %-os megfelelője minden tekintetben.

 

2006. júliusa óta az Infravarázs Bt. a Toshiba Lighting termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója.

             A linkre kattintva letöltheti a lámpacsaládok katalógusait.  

   Philips Vitae katalógus.pdf     Toshiba Zenit katalógus.pdf